Debattoernooi Gymnasia

Morgen barst het Intergymnasiaal Debattoernooi 2010 los. Op de Leidse Universiteit strijden dan 21 Gymnasia uit heel Nederland om de titel van Intergymnasiaal Debatkampioen. Vanuit iedere school komt minimaal één debatteam, bestaande uit vijf debaters en een jurylid, naar Leiden. Het toernooi wordt nu voor de 7e keer georganiseerd. Het thema is dit jaar `Voeding en Maatschappij’. Voorafgaand aan de grote dag, hebben de leerlingen een intensieve training debatvaardigheden gevolgd, verzorgd door het Nederlands Debat Instituut. Doel van het toernooi is het debat als educatieve methode binnen het onderwijs te stimuleren en jongeren te leren hun standpunt op een overtuigende manier te presenteren, maar ook te luisteren naar de standpunten van anderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×