Orchiade 2010 in Leidse Hortus

In de Hortus Botanicus Leiden wordt van 2 tot en met 11 april een grote internationale orchideeëntentoonstelling georganiseerd, in samenwerking met de Nederlandse Orchideeën Vereniging (NOV). Voor dit evenement hebben kwekers, de leden van de NOV, leden van de kring nederlandse orchideeënproducenten, de botanische tuin in Marburg (Duitsland) en de (inter)nationale standhouders van de orchideeënmarkt, hun mooiste planten beschikbaar gesteld. De Wintertuin, Oranjerie en de tropische kassen worden omgetoverd tot een oase vol met exotische en kleurrijke orchideeën, waarvan een omvangrijk deel bestaat uit Zuidoost Aziatische orchideeën uit Thailand, Maleisië, Indonesië, Brunei, de Filippijnen en Papua New Guinea.

In het kader van de tentoonstelling zullen diverse sprekers uit binnen- en buitenland lezingen geven, in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. Het programma van de lezingen wordt aangegeven bij de entreebalie en op de website van de Hortus en zijn gratis toegankelijk.

Bij de Orchiade 2010 verschijnt een rijk geïllustreerde, Engelstalige catalogus, die te ook te online te bestellen is.

Bezoekers die niet in de rij willen staan, kunnen online kaarten kopen via www.hortusleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×