Lezing nieuwe opvattingen over zwaartekracht

Fysicus Prof.dr. Erik Verlinde geeft op donderdag 8 april een lezing over zwaartekracht. Bij Museum Boerhaave gaat de internationaal vermaarde expert in de snaartheorie in op zijn nieuwe opvattingen. Verlinde betoogt dat de zwaartekracht niet langer een fundamentele kracht is, maar de uitkomst van de manier waarop een hele verzameling deeltjes op elkaar inwerkt. Volgens hem is zwaartekracht dus een bijeffect. De directeur van het museum, Dirk van Delft, begint de lezing door in te gaan op de manieren waarop in het verleden over zwaartekracht werd gedacht.

Daarna krijgt Verlinde het woord. Voor en na de lezing kunnen de bezoekers het museum en de tentoonstelling NewtonMania bekijken. Wie de avond wil bijwonen, hoeft buiten het toegangskaartje niets te betalen. Het museum is vanaf 19.00 uur open. De lezing begint om 20.00 uur. Het adres is Lange St. Agnietenstraat 10.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×