Foto: archief Sleutelstad

Wethouder Pieter van Woensel heropent Kinderboerderij Merenwijk

Aanstaande donderdag om 15.30 uur, zal Wethouder Pieter van Woensel (RO, Binnenstad en Publiekszaken) de Kinderboerderij Merenwijk heropenen. De kinderboerderij en het omliggende park zijn flink opgeknapt, toegankelijker, veiliger en groener geworden en er zijn drie nieuwe gebouwen verrezen. Een van de gebouwen is bestemd voor bezoekers, scholen, vrijwilligers en medewerkers en beschikt over een centrum voor natuur- en milieueducatie, kantoor- en kleedruimte en een kantine. Daarnaast is er een nieuwe stal voor de varkens én een nieuw onderkomen voor schapen en pony’s gerealiseerd, met een aparte ruimte voor dieren, die gaan bevallen of om te schuilen bij slecht weer. Door het plaatsen van twee nieuwe bruggetjes tussen het park en de kinderboerderij zijn de wandelmogelijkheden in het gebied uitgebreid. Het park is opgeknapt in overleg met omwonenden en de Bomenbond.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×