Oegstgeestenaar heeft Gouden OV-Idee

Hans de Vries uit Oegstgeest heeft volgens de provincie het Gouden OV-Idee bedacht. Vorige maand riep Zuid-Holland inwoners op om ideeën in te zenden die het OV aantrekkelijker zouden maken. Ruim 3.500 mensen gaven aan die oproep gehoor en stuurden hun Gouden OV-Idee in. Het idee van De Vries om het OV te voorzien van draadloos internet, vond de jury een bekroning waard. De winnaar ontving niet alleen een reischeque van €2.000, ook wordt zijn idee in de praktijk gebracht. In 25 voertuigen die op langere trajecten ingezet worden, zal nog dit jaar draadloos internet worden aangelegd. Die voertuigen kunnen bussen, waterbussen en treinen zijn. Ook de rest van de ideeën wordt getoetst op haalbaarheid en besproken met de vervoerders. Bovendien krijgen ook de andere provincies de mogelijkheid ze in te zien.

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×