Galerie de Pieter nu grootste van Leiden

Vorig jaar zomer richtten tien Leidse kunstenaars een collectief op met een eigen galerie, ‘De Pieter’. Deze werd vernoemd naar de nabij gelegen Pieterskerk en was gevestigd in een 19e eeuws pand aan de Lokhorstraat. De kunstenaars hebben nu de beschikking gekregen over het oude postkantoor aan de Breestraat. Met man en macht wordt daar nu gewerkt om de zaak op te knappen en in te richten. Met deze nieuwe locatie is de Pieter ineens de grootste galerie van de Sleutelstad. De officiële opening vindt plaats op 9 april, om 19.00 uur en wordt verricht door Gijsbert van Es, redactiechef NRC weekblad en voorzitter van Stadslab Leiden. Naast het werk van de tien initiatiefnemers, wordt de grote expositie aangevuld met de werken van negen gastkunstenaars. Meer info en openingstijden: www.galeriedepieter.nl

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×