Brandgevaarlijke hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft dinsdag een brandgevaarlijke hennepkwekerij opgerold. Naar aanleiding van een melding bij Meld Misdaad Anoniem, gingen agenten een kijkje nemen bij een huis aan de Hoflaan. Al buiten roken ze de geur van hennep. Binnen vonden ze 240 planten en apparatuur. Alles is vernietigd. De ontmanteling kwam geen moment te vroeg. De temperatuur van de elektrische bedrading was zo hoog, dat er gemakkelijk brand had kunnen ontstaan. Ook de netbeheerder spreekt van een gevaarlijke situatie, die voor omwonenden naar had kunnen aflopen. Op het moment van de ontruiming was er niemand thuis. Later werd de 59-jarige bewoner en eigenaar van het huis aangehouden. De zaak is nog in onderzoek.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×