Hanno Wols (De Clercq Adcocaten Notarissen Belastingadviseurs) en Carel Stolker (Decaan Faculteit der Rechtsgeleerdheid Universiteit Leiden) tekenden het convenant deze week in het Academiegebouw. (Foto: PR).

De Clercq en universiteit sluiten convenant

Het Leidse kantoor De Clercq Advocaten, Notarissen, Belastingadviseurs en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden hebben een convenant gesloten waarin de twee Leidse instellingen afspraken hebben vastgelegd voor samenwerking op het gebied van kennsiuitwisseling. Zo gaan juristen van De Clercq gastlessen verzorgen op de universiteit en zullen docenten van de universiteit op hun beurt postacademisch onderwijs bieden aan juristen van De Clercq. die hoeven daarvoor de deur niet meer uit, want de docenten geven de lessen op het kantoor aan de Hoge Rijndijk. Ook gaat De Clercq structureel stageplaatsen aanbieden aan studenten van de rechtenfaculteit.
https://youtube.com/watch?v=oxyWO5Hibyk

Mr Hanno Wols, één van de partners bij De Clercq is enthousiast over de samenwerking: “Samenwerken deden we al langer, maar nu hebben we het gestructureerd en uitgebreid. Het is voor de universiteit goed dat ze kunnen putten uit onze dagelijkse praktijk en andersom komen wij op deze manier nadrukkelijker dan voorheen in beeld bij de Leidse rechtenstudenten.” Volgens Wols denken studenten nu toch vaak aan grote kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, terwijl er ook in Leiden op hoog niveau advocatuur bedreven wordt.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×