Vanmorgen voerden ouders en leerlingen actie op het schoolplein van De Dolfijn aan de Lusthoflaan. (Foto's: Emile van Aelst/www.leidseglibber.nl).

Ouders en leerlingen voeren actie voor behoud basisschool De Dolfijn

Basisschool De Dolfijn in de Lusthoflaan sluit na de vakantie de deuren en wordt samengevoegd met de hoofdvestiging van De Dolfijn in de Munnikenstraat in de Zeeheldenbuurt. Het nieuwe schooljaar wordt daar begonnen met een nieuwe naam en een vernieuwende onderwijsvorm. Althans, als het aan het bestuur van de Protestants-Christelijke Schoolvereniging Leiden en de directie van De Dolfijn ligt. Ouders en leerlingen zijn mordicus tegen het afstoten van het gebouw in de Kooi en willen wachten tot de nieuw te bouwen Brede School aan de Surinamestraat klaar is. Het was tot nu toe de bedoeling dat De Dolfijn daar een plek zou krijgen, maar volgens bestuur en directie gaat dat te lang duren, omdat het huidige schoolgebouw in slechte staat verkeert en het onderhoud daardoor te duur wordt.

De PCS Leiden wil het gebouw aan de Munnikenstraat verbouwen en daar een hele nieuwe school starten met de leerlingen van de twee vestigingen van De Dolfijn en andere kinderen uit de wijk in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Algemeen directeur van de PCS Leiden, Sytske Feenstra: “Naast het geven van goed onderwijs ontwikkelen we ook nieuwe initiatieven, waarbij we in ieder geval de ouders en misschien wel de hele wijk willen betrekken. We zien de nieuwe school als een uitgelezen kans om dat te doen.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×