Kort geding om Leidse driehoeksborden

V&R Ateliers spant een kort geding aan tegen de gemeente Leiden om zo te voorkomen dat de exploitatie van de reclameborden wordt gegund aan een Rotterdamse concurrent. Het was de bedoeling dat de oude driehoeksborden per 1 april uit het straatbeeld verdwenen zouden zijn, om plaats te maken voor stijlvolle driehoekszuilen op vaste plekken in de stad. Na een europese aanbesteding is de exploitatie van de zuilen nu gegund aan een bedrijf uit Rotterdam. V&R Ateliers, een van oudsher Leids bedrijf dat tegenwoordig in Zoeterwoude zit, kan zich niet vinden in die keuze en spant een kort geding aan. Dat dient waarschijnlijk op 26 april.

De gunning is op dit moment nog niet definitief. Het Nationaal Advies Bureau Buitenreclame (NABB) dat de aanbesteding voor de gemeente Leiden heeft uitgevoerd, heeft een advies aan het college van B&W uitgebracht. De gemeente neemt binnenkort een besluit. V&R denkt wel degelijk het beste voorstel te hebben gedaan en hoopt dat de rechter daar ook zo over denkt.

In de nieuwe situatie moet de exploitant voor eigen rekening de zuilen plaatsen en onderhouden. Om die reden wordt ook nog slechts met 1 reclamebedrijf gewerkt. Naast een financieel bod, maakten ook het design van de zuilen en enkele andere criteria deel uit van de procedure.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×