TOP’s in Groene Hart voor fietsers en wandelaars

Op initiatief van het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme worden er in het Groene Hart TOP’s neergezet. Deze Toeristische Overstap Punten zijn het startpunt voor wandelaars en fietsers die een bezoek willen brengen aan het Groene Hart. De punten zijn goed bereikbaar per auto en staan niet alleen in de buurt van parkeerplaatsen, maar ook van horeca en het beginpunt van bewegwijzerde fiets- en wandelroutes. De TOP’s zijn te herkennen aan een stalen riethalm van ruim vijf meter hoog. Ook zijn er altijd een bankje en fietsbeugel te vinden en staan er informatieborden met route-informatie.

Op die informatieborden staat een code, waarmee iemand met een smartphone kan inloggen op de TOP-website. Via die site kunnen niet bewegwijzerde routes worden gedownload. Ook bevat de site informatie over evenementen en wetenswaardigheden.

Vrijdag wordt de eerste TOP geopend. Deze staat in Nieuwkoop. Het is de bedoeling dat er volgend jaar een netwerk opgezet is, bestaande uit vijftien TOP’s. Er komen onder andere punten in Gorinchem en Teylingen. Op www.topgroenehart.nl is meer informatie te vinden.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×