Leiden Culinair moet weer proeverij worden

Het vierdaagse festival Leiden Culinair kent dit jaar een iets andere opzet dan voorgaande jaren. Het bestuur heeft met de deelnemende restaurants afgesproken om, net als vroeger, weer meer de nadruk te gaan leggen op een proeverij. Dat betekent in de praktijk dat de restaurants meer verschilende kleinere hapjes zullen serveren in plaats van complete driegangenmaaltijden. Voorzitter Rob van Marwijk hoopt dat op die manier de oude sfeer van Leiden Culinair weer meer terugkeert: “Het is echt de bedoeling dat mensen weer meer rond gaan lopen en overal wat kunnen proeven.” Hoewel de organisatie nog kampt met een gat in de begroting van zo’n 25.000 euro, is vandaag besloten dat het Leidse eet- en drinkfestijn sowieso doorgaat.

Van Marwijk rekent erop dat de sponsoren die het festival de afgelopen jaren hebben gesteund dat dit jaar weer zullen doen. “Die signalen krijgen we ook wel, maar met een aantal bedrijven zijn we de puntjes nog op de i aan het zetten.” Ook met de gemeente Leiden is inmiddels overeenstemming over de kosten die Leiden Culinair moet betalen voor het terrein. Eerder dit jaar leek daar een probleem te ontstaan door hogere tarieven, maar inmiddels is de gemeente de organisatie tegemoet gekomen en is het tarief naar beneden bijgesteld.

Leiden Culinair telt dit jaar meer deelnemers van de afgelopen jaren, 15 in plaats van 12. Ook dat is onderdeel van de nieuwe opzet. De paviljoens krijgen allemaal min of meer dezelfde afmetingen, zodat er geen enorme verschillen meer zijn in de omvang van de tijdelijke restaurants.

Leiden Culinair vindt dit jaar plaats van 1 t/m 4 juli op de Garenmarkt. Wie de voorbereidingen wil volgen kan terecht op www.leidenculinair.nl of volgt de organisatie via Twitter @leidenculinair

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×