D66 wil akkoord voor het weekend

Vandaag hebben de VVD, het CDA en de SP onder leiding van D66 de hele dag over de inhoud van het te sluiten akkoord gesproken. “We zijn er nog niet uit, maar het waren vandaag echt goede gesprekken in een goede sfeer,” zo liet D66-formateur Paul van Meenen zojuist weten. Morgen praten de partijen na de gemeenteraadsvergadering weer verder en ook de vrijdagmiddag en – avond zijn door de onderhandelaars gereserveerd voor vervolggesprekken. Voor het weekend een akkoord dus? “Dat is wel het streven,” aldus Van Meenen.

Nadat de onderhandelende partijen gisteren afscheid namen van GroenLinks, en de VVD en het CDA aangaven niet zonder elkaar verder te willen praten, lag de bal bij de SP. Zou die partij kleur bekennen en voor een college over links gaan of toch serieus gaan onderhandelen voor een meer conservatief college met de VVD en het CDA. Dat laatste lijkt nu dus het geval. Tot grote ergernis en verontrusting van een aantal prominente SP-ers die er schande van spreken dat hun partij voor de VVD kiest in plaats van voor een college met de PvdA en GroenLinks.

De SP-fractie zelf zwijgt in alle talen. Onderhandelaar Antoine Theeuwen laat taal nog teken horen en reageert niet op terugbelverzoeken. Ook op de website van de Leidse SP is het oorverdovend stil, waardoor de eigen achterban van die partij ook in het duister tast.

Advertentie

Leiden Collegeonderhandelingen 2010


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×