Concert Altea ensemble met 24 jonge violisten

Het Altea ensemble verzorgt morgenavond een bijzonder vioolconcert. Het orkest bestaat uit 24 getalenteerde leden, die in leeftijd variëren van 11 tot 18 jaar. Allemaal krijgen zij les van de Leidse viooldocent Johan Top. Deze leraar van de Streekmuziekschool vindt het uniek dat hij zoveel jonge musici in één orkest samen heeft kunnen brengen. Een paar leden zijn bijzonder getalenteerd. Zo vielen drie van hen tijdens de 51e Maassluise Muziekweek in de prijzen.

Het concert morgenavond vindt plaats in Kerkelijk Centrum de Regenboog aan Watermolen 1 in de Merenwijk. Het begint om 19.30 uur. Op het programma staan werken van componisten als Saint-Saëns, Mendelssohn, Bach en Vivaldi. De opbrengst van de avond wordt besteed aan het tournee naar Hamburg dat het ensemble gepland heeft.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×