Schedel Nothosaurus winkelhorsti naar Naturalis

Naturalis is maandag weer een kostbaar object rijker. Het museum haalt dan de schedel van de Nothosaurus winkelhorsti binnen. Het schedeltje dat 4,5 cm groot is, werd in 1990 door amateurpaleontoloog Herman Winkelhorst gevonden in de groeven van Winterswijk. In 2008 werd duidelijk dat de vondst voor de wetenschap heel belangrijk is. De winkelhorsti blijkt een nog niet eerder ontdekte Nothosaurus te zijn. Het dier is volgens de wetenschappers het oudste en kleinste reptiel dat ooit in Nederland is gevonden. Het schedeltje is voorlopig te zien in de hal van Naturalis.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×