PvdD wil maatregelen ter voorkoming doodrijden dieren

De Partij voor de Dieren wil dat Zuid-Holland maatregelen neemt om het doodrijden van dieren te voorkomen. Uit onderzoek van de universiteit van Wageningen blijkt dat een groot deel van de jaarlijks doodgereden egels, dassen en boommarters, omkomt op een lokale weg. Ook op de N11 bij Alphen vinden veel dieren de dood. Volgens de dierenambulance zijn de slachtoffers daar vooral honden, katten, zwanen en andere watervogels. De PvdD vraagt Gedeputeerde Staten of de provincie bijhoudt hoeveel dieren en welke diersoorten er jaarlijks worden doodgereden op provinciale wegen. Ook vraagt de partij wat GS doen of willen gaan doen om het aantal aanrijdingen met dieren te voorkomen of beperken. De partij wijst er op dat voorkoming ook leidt tot minder schade aan mens en materieel.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×