Dronken Katwijker rijdt in op agenten

Een 26-jarige man uit Katwijk is zaterdagmiddag aangehouden nadat hij was doorgereden na een ongeval op de Gooweg in Noordwijk en vervolgens een op de grond liggende agent bijna aanreed. Op de rotonde van Gooweg vond een kop-staart botsing plaats. Een 34-jarige automobiliste uit Noordwijk remde voor twee fietsers die wilden oversteken. De Katwijker remde te laat en botste achterop. Vervolgens ging hij er vandoor. Toen hij vlak daarop zijn voorbumper met kentekenplaat verloor, keerde hij om. Drie agenten in burger die het ongeval zagen gebeuren, trokken vervolgens de portieren van de auto open en riepen politie. De verdachte wilde niet meewerken en zette zijn auto in zijn achteruit. Twee agenten vielen hierbij. De derde agent in burger wist de auto in te springen en haalde de sleutel uit het contact, waarbij een aanrijding met één van de mannen die op de grond lag, werd voorkomen.

Uiteindelijk lukte het om de zich heftig verzettende verdachte aan te houden. Zijn auto werd in beslag genomen. Op het politiebureau moest de Katwijker blazen. Hij bleek een beginnend bestuurder en blies 170 ug/l, terwijl voor een beginnend bestuurder maximaal 90 ug/l toegestaan is. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×