Winkeldieven gepakt met hulp van publiek

Omstanders hebben de politie zaterdagmiddag geholpen bij de aanhouding van twee mannen (25 en 27 jaar) uit Litouwen die bij een winkel aan de Aalmarkt computerspelletjes zonder te betalen in zijn tas had gestopt. Toen een getuige de politie daar op wees, rende de 25-jarige man weg met de agent op zijn hielen. De 46-jarige getuige droeg de tweede dader over aan een andere agent. De 25-jarige liet zijn buit achter in de Maarsmansteeg toen een vrouw hem tegen wilde houden. Dat lukte niet en de man rende de Langebrug op. Daar vorderde de agent die de verdachte achtervolgde, een fiets van een voorbijganger.

Deze fietser gaf direct zijn fiets en de agent zette de achtervolging voort. Op het Rapenburg bleef de verdachte staan en werd aangehouden. De gestolen goederen zijn teruggegeven aan de winkel. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×