Slootonderzoek voor kinderen bij Naturalis

Volgende maand kunnen kinderen op slootsafari bij Naturalis. In een groep van maximaal 30 jongens en meisjes gaan ze naar een sloot bij het museum. Met behulp van een schepnet gaan ze op zoek naar planten en dieren die in het water te vinden zijn. Alles wat ze uit de sloot vissen stoppen ze in een emmer, die ze meenemen naar de onderzoekstent op de binnenplaats van het Pesthuis. In die tent gaan ze als echte onderzoekers bekijken wat ze allemaal hebben opgevist. Daarna gaat de vangst weer terug de sloot in. In het museum kunnen de kinderen vervolgens een speurspel doen, waarbij ze nog meer leren over het onderwaterleven en over de planten en dieren die ze in de sloot hebben gevonden.

De slootsafari vindt plaats op 1 tot en met 16 mei, en op 22 en 23 mei, en start om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Deelnemers moeten 8 jaar of ouder zijn, een zwemdiploma hebben en zich tien minuten van te voren bij de tent melden. Deelname is gratis na betaling van de entreeprijs van Naturalis.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×