Lezing Herman Boerhaave

Herman Boerhaave staat binnenkort centraal in het museum dat zijn naam draagt. In Salon Boerhaave geeft dr. Rina Knoeff een lezing over de (medische) chemie van de beroemde medicus die leefde van 1668 tot 1738. Ze gaat in op Boerhaaves belangstelling voor alchemie, zijn begrip van de werking van onzichtbare krachten in de natuur en op zijn Calvinisme. Rina Knoeff is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Leiden. Ze is gepromoveerd aan de Universiteit van Cambridge op het proefschrift Herman Boerhaave (1668-1738): Calvinist, Chemist and Physician. Op dit moment werkt ze aan een door NWO gefinancierd onderzoeksproject naar de Leidse anatomische collecties.

Salon Boerhaave vindt op woensdag 12 mei plaats en begint om 16.00 uur. Bijwonen kan gratis. Op www.museumboerhaave.nl staat meer informatie.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×