Zwemwaterseizoen geopend, meer verantwoordelijkheid voor zwemmers

Sinds zaterdag hanteert Zuid-Holland nieuwe, landelijke richtlijnen voor de zwemwaterkwaliteit. Aan de hand van die richtlijnen kunnen recreanten zelf bepalen of zij wel of niet gaan zwemmen. De provincie gaat voortaan waarschuwen als het water licht verontreinigd is. Een waarschuwing wordt bijvoorbeeld gegeven als er een kleine concentratie blauwalg in het water is. De provincie zal indien nodig ook negatief zwemadvies of een zwemverbod geven. Bij een negatief advies is er sprake van een zwaardere verontreiniging met bijvoorbeeld blauwalg of bacteriën. Ook hier geldt de eigen verantwoordelijkheid. Als er een zwemverbod wordt afgekondigd, is dat omdat de waterkwaliteit of veiligheid zo slecht gesteld is, dat zwemmen gevaarlijk is. Wie zo’n verbod overtreedt, riskeert een boete en een proces-verbaal. De waarschuwingen en andere informatie over het zwemwater zijn niet alleen bij de zwemlocaties zelf te vinden, ze staan ook op www.zuid-holland.nl.

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×