Ook burgemeester Lenferink reed mee in de Liberationtour die gisteren de Breestraat aandeed. (Foto's: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Bevrijdingsdag in Leiden

Ook tijdens de 5-meiviering van dit jaar werd Leiden weer aangedaan door de historische legervoertuigen van ‘Keep Them Rolling’. Met zo’n 50 voertuigen reed de Liberationtour 2010 via de Bollenstreek naar Leiden, waar de stoet door de Breestraat trok. In Leiden reed ook burgemeester Lenferink. Ook elders in Leiden werd de bevrijding gevierd. Op het Bevrijdingsplein en de Doezastraat kwam een ploeg estafettelopers met onder andere oud-wethouder Witteman het bevrijdingsvuur brengen dat ze de avond ervoor in Wageningen waren gaan halen. Na afloop van de toer door Leiden waren de legervoertuigen nog te bewonderen op de Rooseveltstraat.

Bovenstaande videoreportage werd gemaakt door een team van IloveLeiden.com.

De op Herenstraat en Doezastraat werd ook weer een grote braderie gehouden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×