'Leidse Ochtend', toeristische bijscholing horecapersoneel

Centrummanagement Leiden organiseert aanstaande maandag en dinsdag een speciale toeristische bijscholing voor Leids horecapersoneel. Joost Bleijie van het Centrummanagement hierover: “Gebleken is dat onwetende toeristen vaak na het parkeren van hun auto op een terras neerploffen voor een kop koffie en stuk appelgebak voordat ze hun bezoek aan Leiden werkelijk beginnen. Het is niet uitzonderlijk dat het horecapersoneel gevraagd wordt of er nog iets leuks te doen is in de stad of wat de bezienswaardigheden precies zijn. Het zou dan ook mooi zijn als het horecapersoneel een wervelend verhaal kan vertellen over onze prachtige stad en de toeristen op een juiste manier kan verwijzen naar de Leidse hotspots. De Leidse Ochtend is een handreiking zodat het personeel ook daadwerkelijk het Leidse verhaal in geuren en kleuren kan vertellen.”

De Leidse Ochtend wordt gehouden in Koetshuis De Burcht en begint beide dagen rond 10.30 uur. Na een korte inleiding over de geschiedenis van de Sleutelstad, komen diverse Leidse beroemdheden aan de orde, zoals Rembrandt, Boerhaave, Marinus van der Lubbe en de Zangeres Zonder Naam. Natuurlijk zullen ook het Leidens Ontzet, de stichting van de Universiteit en de voetstappen van de Oranjes niet ongenoemd blijven. Daarnaast worden actuele ‘hotspots’ belicht.

Voor de Leidse Ochtend is al het Leidse horecapersoneel welkom. Aanmelden kan via info@centrumvanleiden.nl

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×