Fooien naar goed doel

6

Al een aantal jaar wordt de ‘Nacht van de fooi’ met veel succes in verschillende Nederlandse steden gehouden. Onder het motto ‘Keep the change, change the world’ geven horecamedewerkers hun fooi aan ontwikkelingsprojecten. In Leiden vindt dit evenement voor de eerste keer plaats op 5 juni. Er zijn drie duurzame ontwikkelingsprojecten geselecteerd in Peru, Madagaskar en Siërra Leone. Iedere euro, die wordt binnengehaald wordt direct besteed aan een van de drie projecten. Ontwikkelingsorganisatie Impulsis zal het uiteindelijk verzamelde bedrag verdubbelen. Door de hele stad zullen op deze dag/nacht allerlei activiteiten te beleven zijn. Meer info: www.nachtvandefooi.nl

Delen

6 reacties

  1. Waarom wordt er toch niks gedaan hier in ons EIGEN land. Altijd maar een land, dat al jaren wordt gesteund maar niks vooruit is gegaan. Ja alleen voor wapens en hun eigen zak. En hier maar de voedselbanken waar de rij de hoek omgaat. En Luie mensen die van een uitkering leven die makkelijk kunnen werken. Ik zeg bezuinig is toch op dat onwikkelingshulp. Alleen nog NOODhulp en dat is dit NIET.

  2. Doet de belastingdienst geen inval bij de bedrijven die fooien aannemen? Waar is de minister van buitenlandse Zaken in Nederland om deze regeringsleiders eens toe te spreken om hun eigen volk beter te begeleiden en te helpen uit de armoede te komen. Het geld blijft aan de strijkstok hangen in deze landen.

  3. Vind je drinkwater, onderwijs en zorg dan niet NOODzakelijk voor het ontwikkelen van een land?

  4. Nee, aangezien wij al sinds begin jaren 60 al aan het hulp ”ontwikkelen” zijn. En bijna geen bal verder zijn. Vind ik dat dit moet worden afgeschaft gezien de problemen in eigen land. Als hulpverlener wordt je daar berooft, vermoord en/of verkracht. Dus mogen ze het van mij uitzoeken.

  5. Het zelfde als bij Haiti. Het is verschriklijk wat daar gebeurd is. Dat geld wat ze hebben gekregen kan je daar voor IEDEREEN en huis van massief GOUD bouwen. Waar gaat dat heen juist naar zo’n arrogante kwal in pak wie het zogenaamd zielig vind.

  6. @Hoempapa: hoe kan je nou bezuinigen op het geld dat de mensen zélf aan goede doelen geven, zoals via deze fooienactie. Volgens mij verwar je ontwikkelingshulp met giften aan goede doelen. Gelukkig zijn er wel mensen in deze wereld die verder kijken dan hun eigen omgeving.

Over de auteur

Je bent nu offline