Foto: Coen Bastiaanssen.

Vierde ronde 'Dutch Homeless Cup' op Leidse Beestenmarkt

Aanstaande zaterdag spelen 22 teams van dak- en thuislozen de vierde ronde van de ‘Dutch Homeless Cup’ op de Beestenmarkt. Oud-topscheidsrechter Frans Derks verzorgt om 14.00 uur de aftrap. De winnaar zal Nederland vertegenwoordigen op de ‘Homeless World Cup’ in Rio de Janeiro. De deelnemers moeten er wel wat voor over hebben om mee te kunnen doen aan de wedstrijden. Door het tekenen van een contract verplichten verslaafden zich om af te kicken en daklozen om een woonplaats te vinden en hun maatschappelijk leven weer op te pakken. Volgens projectleider Arne de Groote tonen steeds meer gemeenten interesse in het project: “Sport is een geweldig middel om maatschappelijke issues aan te pakken. Er is echter een grote groep mensen in de maatschappelijke opvang die niet in aanmerking komt voor het reguliere sportaanbod. Deze mensen vallen buiten de boot terwijl juist deze groep enorm veel baat heeft bij sport.”

Het project wordt mogelijk gemaakt door; Stichting Meer dan Voetbal, het Leger des Heils, KNVB, USG Restart, Nike, de Straatkranten, het Ministerie van VWS, het Oranje Fonds en de gemeente Leiden.

Meer info: www.dutchhomelesscup.nl

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×