Foto: RAL.

Mini-expositie 'De Schouwburg in stukken' bij RAL

Ter gelegenheid van de presentatie aanstaande woensdag van de ‘Inventaris van de archieven van de Leidsche Schouwburg-Vereeniging en de Leidse Schouwburg, (1825) 1865-2007’ is een bijzondere mini-expositie te zien in het Regionaal Archief Leiden (RAL). Onder de titel ‘De Schouwburg in stukken’ wordt de geschiedenis van onze en tevens oudste schouwburg van Nederland uit de doeken gedaan aan de hand van archivalia, foto’s, boeken en objecten uit de collectie van de Leidse Schouwburg. Het oudste bewaard gebleven archiefstuk dateert uit 1825, waarin de overdracht van de Schouwburg aan de stad Leiden is vastgelegd. Daarnaast zijn er ondermeer foto’s, programma’s van theatervoorstellingen, folders, een kijkdoos, een plakboek, voorstellingskaarten, abonnementen, theatercheques en lijsten van aandeelhouders te zien.

De mini-expositie loopt van 20 mei tot en met 24 juli en is te zien in de vitrines bij de entree van het RAL op de Boisotkade 2A, Leiden.

Meer info en openingstijden: www.leidenarchief.nl

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×