Foto: PR.

'In Pursuit of Happiness', werken op papier van Arjan van Helmond

In de galerie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) wordt op 3 juni een solotentoonstelling van werken op papier van Arjan van Helmond (1971) geopend. De rode draad in het werk van Van Helmond is het interieur, de plek waar iets heeft plaatsgevonden. “Want”, zegt Van Helmond, “de tijd kun je niet vasthouden, maar de plek waar iets heeft plaatsgevonden herinner je altijd levendig tot in de kleinste details.” In zijn werken ontbreken mensen; wel zijn er sporen te zien, die aangeven, dat er ooit op die plek mensen waren. Dat geeft het werk van Van Helmond iets mysterieus, waarbij het de kunstenaar niet te doen is om een spannend verhaal, maar om een intieme blik en het ervaren van een bepaalde ruimte. Met de titel ‘In Pursuit of Happines’ verwijst Van Helmond naar een stelling uit de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring, waarin bezit in verband wordt gebracht met geluk.

De opening wordt verricht door schrijver Oscar van den Boogaard om 16.30 uur. De expositie is te bezoeken tot en met 8 augustus. Meer info en openingstijden: www.lumc.nl

Cultuur


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×