Adriaan Gerbrands-lezing bij Volkenkunde

Museum Volkenkunde start met Adriaan Gerbrands-lezingen. Eens per jaar zal er een lezing worden gehouden als eerbetoon aan Adriaan Gerbrands. Gerbrands verrichtte tijdens zijn carrière als museumconservator en hoogleraar in de culturele antropologie pionierswerk met zijn combinatie van etnografische film en de studie van materiële cultuur. De lezingen die toegankelijk zijn voor alle geïnteresseerden, zijn een initiatief van het Fonds voor Etnologie, Museum Volkenkunde, het filmfestival Beeld voor Beeld en het instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie van de universiteit.

De eerste lezing is gepland op dinsdag 1 juni en wordt verzorgd door Professor Ntongela Masilela, professor in Engels en Wereldliteratuur aan het Pitzer College (VS). Zijn lezing heet `The Emergence of the Aesthetic in relation to the Political in the History of the New African Movement’ en leidt het documentaire filmfestival Beeld voor Beeld in dat van 2 tot en met 6 juni in het Tropentheater in Amsterdam en op 5 en 6 juni in Museum Volkenkunde gehouden wordt. De lezing begint om 16.00 uur en kost €9,50 inclusief museumentree.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×