Wildcard winnaar Apehanger, foto: PR.

Swingende strijd om hoofdpodium Werfpop

Ethereal, Jared, G.O.T.V en wildcard winnaar Apehanger zullen aanstaande vrijdag in het Leidse LVC strijden om twee plekken op het hoofdpodium van Werfpop 2010. Ethereal won op 24 april de voorronde in de Splotz met een hun overdonderende mix van melodieuze metal en metalcore. Jared werd de winnaar van de tweede voorronde in de Q-Bus en rockte er ook stevig oplos. De winnaar in de Fascinus, G.O.T.V. is een jonge band, die onder andere de Grote Prijs van Zuid-Holland won met hun zeer eigengereide ‘indie-stoner sound’. Tot slot zullen ook de bandleden van Apehanger weer te bewonderen en te beluisteren zijn, met hun bijna ouderwetse gitaarsound in de sfeer van AC/DC.

Onder leiding van de deskundige jury, Leids Dagblad-journalist Hans Keijzers, popjournalist Swie Tio en Werfpopprogrammeur Gwen Peroti, wordt vrijdagavond 28 mei besloten welke twee bands een plekje op Werfpop krijgen. De jurywinnaar mag als derde op het festival spelen, maar er is ook een publiekswinnaar, die Werfpop 2010 op 10 juli in de Leidse Hout mag gaan openen.

De avond in het LVC begint om 20.00 uur. Naast de vier finalestrijders zal er ook een gastoptreden zijn van de all-girl rockband Cheap Thrills.

Meer info: www.werfpop.nl

Advertentie

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×