'Meisjes in uniform' door Loukie Hoos; foto: PR.

'Vrouwen tegenover mannen' in Galerie de Pieter

Kunstenaar en tevens artistiek leider van het Scheltemacomplex, Resi van der Ploeg, opent vrijdag 28 mei een nieuwe tentoonstelling in Galerie de Pieter. De galerie, die opgericht is door een collectief van Leidse kunstenaars, heeft op haar nieuwe locatie in het oude postkantoor aan de Breestraat een zee van ruimte, die deze keer verdeeld wordt in een mannen- en vrouwensectie. Het collectief telt ongeveer evenveel mannen als vrouwen en binnen het thema van de tentoonstelling wordt gekeken of er nou daadwerkelijk verschil bestaat in het soort werk, dat mannen en vrouwen maken. In het verleden waren het eigenlijk alleen mannelijke kunstenaars, die bekendheid verwierven; mannen domineren de kunstgeschiedenis, kunstenaressen bleven lang onzichtbaar. Vrouwen zijn prominent vertegenwoordigd in de hedendaagse kunst. Tegenwoordig zijn mannen en vrouwen in de kunst gelijkwaardig, maar betekent gelijk ook hetzelfde? Deze vraag wordt op beeldende wijze aan de orde gebracht op de expositie ‘Vrouwen tegenover mannen’.

De deelnemende kunstenaars zijn: Barthel Brussee, Marlies van Boekel, Christiaan van Tol, Charlotte Boschma, Michel Siebes, Loukie Hoos, Robin Akkerman, Bernadette Drenth, Piet Franzen, Marjan Waanders, Hans Bos, Inge Reisberman, Boudewijn Schrijver, Fleur van den Berg, Joost Haasnoot, Nicole Carvajal, Darren Gallagher, Bunny Soeters, Nico van der Putten, Mariken Oltheten, Fer Hakkaart en Marlene Bolkestein.

De feestelijke opening vindt plaats op 28 mei om 19. 00 uur. De tentoonstelling loopt tot en met 27 juni.

Meer info en openingstijden: www.galeriedepieter.nl

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×