Piet Peper werd gisteren koninklijk onderscheiden. Hij is nu 'Lid in de orde van Oranje Nassau'. (Foto's: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Oud-raadslid koninklijk onderscheiden

Piet Peper heeft gisteren uit handen van burgemeester Lenferink een Koninklijke onderscheiding ontvangen. De 73-jarige Peper nam op 10 maart na 12 jaar afscheid van de gemeenteraad, omdat zijn partij, Leefbaar Leiden, niet voldoende zetels haalde. Peper begon in 1998 zijn raadslidmaatschap voor de Socialistische Partij, maar stapte in 2000 over naar Leefbaar Leiden. In zijn drie raadsperiodes heeft Peper in vrijwel alle raadscommissies zitting gehad. Tijdens de afscheidsbijeenkomst in het sponsorshome van de voetbalvereniging GHC die Leefbaar Leiden voor hem organiseerde, werd hij ‘overvallen’ met het lintje.

Naast zijn raadslidmaatschap was Peper actief bij allerlei organisaties waaronder Lugdunum. Ook was hij al eens Prins Carnaval. Een gevleugelde uitspraak van de gepensioneerde kapper Piet Peper over zijn huidige functie is ‘Emeritus Coiffeur’: “Daar heb ik voor gestudeerd aan de universteit van het leven”.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×