Japanse international komt naar Bio Science Park

Het Japanse farmaconcern Astellas heeft besloten zich te vestigen op het Leiden Bio Science Park. Namens Astellas heeft de heer Masao Yoshida, President en CEO, een overeenkomst ondertekend met de Universiteit Leiden als de eigenaar van de grond en met projectontwikkelaar G&S Vastgoed. In het nieuwe gebouw, dat eind 2012 wordt opgeleverd, wordt onder meer een ultramodern laboratorium voor wetenschappelijk onderzoek ondergebracht. Op dit moment is Astellas, verspreid over een aantal gebouwen, gevestigd in Leiderdorp. Alle in totaal 550 medewerkers verhuizen mee naar Leiden.

Het bedrijf heeft in totaal zo’n 15.000 medewerkers, waarvan 850 in Nederland verspreid over Leiderdorp (550) en een productiefaciliteit in Meppel (300). Astellas streeft ernaar medicatie te ontwikkelen op de terreinen urologie, cardiologie, dermatologie, transplantatie medicatie, pijnbestrijding en op het gebied van besmettelijke ziekten.

Het Leiden Bio Science Park is aantrekkelijk voor Astellas vanwege de ligging en bereikbaarheid, maar ook omdat daar al verschillende biotechbedrijven zijn gevestigd. De Universiteit Leiden, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de laboratoriumopleidingen van de Hogeschool Leiden zijn dichtbij. Astellas verwacht de komende jaren verder te groeien en heeft dus behoefte aan nieuwe, vaak hooggeschoolde mensen. De nabijheid van deze opleidingen ziet Astellas als een voordeel.

De Amsterdamse architect Ben van Berkel van UN Studio, die het gebouw heeft ontworpen, heeft de zogeheten BREEAM-standaard aangehouden. Dat is een internationale norm voor duurzaamheid. Daardoor zal alleen al tijdens de bouw zo’n veertig procent minder van het broeikasgas CO2 worden uitgestoten dan normaal het geval zou zijn geweest. Het nieuwe laboratorium en kantoor in Nederland zijn de eerste in hun soort die aan deze norm voldoen.

De ondernemingsraad is over het besluit geïnformeerd en heeft positief over de voorgenomen verhuizing geadviseerd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×