Dr. Nico van Oudenhoven koninklijk onderscheiden

Vanochtend is Dr. Nico van Oudenhoven door koningin Beatrix benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding tijdens de openingsfestiviteiten van het Kinderrechtenhuis Nederland, uit handen van burgemeester Lenferink. Dr. Van Oudenhoven is één van de grondleggers van het Kinderrechtenhuis, dat gevestigd is in het weeshuis aan de Hooglandsekerkgracht. Dr. Nico van Oudenhoven promoveerde in 1969 tot doctor in de Psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij was toen al hoofd van de afdeling Ontwikkelingspsychologie van de universiteit. Hij vervulde onder andere functies bij de UNESCO en UNICEF. In 1994 richtte Van Oudenhoven de Stichting International Child Development Initiatives op. Dit instituut heeft zich ontwikkeld tot een centrum waar inzicht in de situatie van een kind vanuit een wetenschappelijk en vanuit een actieperspectief wordt benaderd. Samen met het Haagse Institute of Social Studies werd het International Centre of Child and Youth Studies opgericht, waarvan Van Oudenhoven sinds 2003 plaatsvervangend directeur is.

Mede dankzij zijn visie en vasthoudendheid, is het vervallen weeshuis omgetoverd in een Kinderrechtenhuis, een onderkomen voor diverse kinderrechtenorganisaties.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×