Mozaïekbakken Slaaghwijk onthuld

Gisteren werden in de Slaaghwijk drie mozaïekbakken onthuld. De drie bloembakken voorzien van mozaïeksteentjes staan op het Valkenpadplein. Woningcorporatie de Sleutels probeerde de bewoners van de wijk tijdens het vorig jaar gehouden Midzomerfestival, met elkaar in contact te brengen met behulp van kunst. De corporatie bedacht onder meer het bloembakkenversierproject, dat gefinancierd is door de sleutels en de gemeente. Onder leiding van kunstenares Fleur van den Berg hebben enthousiaste bewoners drie bloembakken versierd met mozaïekontwerpen die zij zelf bedachten. Elke bak heeft een eigen thema. Zo is er een bak met `vlekken en structuren’ een bak met het thema `plattegrond’ en een bak genaamd `dag en nacht’.

Gisteren onthulde manager Wonen Marianne den Hartog de bakken samen met de Leerlingenraad van de Brede School Merenwijk. Alle aanwezigen zetten er een plantje in. De corporatie hoopt met dit bloembakkenproject de bewoners meer bij hun woon- en leefomgeving te betrekken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×