Eerste paal Rijnveste geslagen

Burgemeester Lenferink heeft gistermiddag de eerste paal van het nieuwe Rijnveste geslagen. Aan de Albinusdreef verrijst een nieuwbouw, die een geheel gaat vormen met het oude Rijnveste. Het complex krijgt een totale oppervlakte van 28.000 m2, 11.000 m2 parkeergarage, een restaurant, twee binnentuinen en een sportcomplex op de bovenste verdieping. Rijnveste is van Rivierduinen en is naar verwachting in 2012 klaar. Het gebouw gaat onderdak bieden aan Bureau Jeugdzorg, GGZ Leiden, GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen, Centrum Autisme en Kristal Centrum Psychiatrie en Verstandelijke Beperking. De ongeveer 600 professionals zullen nauw samen gaan werken met het vlakbij gelegen LUMC.

Bij de bouw wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, worden de palen van het fundament niet geheid maar de grond ingeboord. Op www.hetnieuwerijnveste.nl is meer informatie te vinden. Ook is het mogelijk via deze website vragen over de bouw te stellen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×