Brief wethouder naar ouders vmbo-eindexamenkandidaten

Wethouder Jan-Jaap de Haan heeft de ouders van vmbo-eindexamenkandidaten in de regio Holland Rijnland een adviserende brief geschreven. Hij deed dat vanuit zijn functie van voorzitter van de stuurgroep Regionaal Actieplan Jeugdwerkloosheid, en werkte bij het opstellen samen met ROC Leiden, ROC ID College en het Regionaal Actieplan Jeugdwerkloosheid. In de brief geeft hij de ouders tips over de situatie op de arbeidsmarkt en de te kiezen vervolgopleidingen.

Hij schrijft onder meer: “Het is bij het bepalen van een vervolgopleiding belangrijk dat uw kind rekening houdt met de kans op een baan tijdens en na de opleiding. Want een diploma halen en daarna geen werk kunnen vinden, zou zonde zijn van de talenten en inspanningen van uw kind!” Verder geeft hij de ouders het advies om bij hun eigen werkgever te informeren naar een stageplaats, als hun zoon of dochter een vervolgopleiding gaat doen, waarbij hij of zij zelf een stageplaats moet zien te vinden. Ook verwijst De Haan in de brief naar de website www.kansopwerk.nl.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×