Twee botendieven betrapt

Twee Hagenaren in de leeftijd van 21 en 22 jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.30 uur op heterdaad betrapt bij het stelen van een boot. De politie, die langs de Kanaalweg surveilleerde, zag het tweetal op een boot en wilde de mannen controleren. De boot bleek daarop plotseling onbemand te zijn, want de Hagenaren waren er rennend vandoor gegaan. De natte voetsporen werden gevolgd door agenten met een speurhond, die het duo in de bosjes ontdekte. Wederom vluchtten de dieven weg en kon een van hen uiteindelijk aan het Lammenschansplein aangehouden worden. Zijn kompaan probeerde via het water te vluchten, maar werd even later ook aangehouden.

Uit papieren, die op de boot werden aangetroffen, bleek dat de eigenaar in Rijnsburg woonde. Nadat de eigenaar was ingelicht, heeft deze aangifte gedaan van diefstal en de enorme schade, die door een opengebroken besturingspaneel in de duizenden euro’s loopt.

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×