Lunchconcerten universiteit

Ter gelegenheid van de viering van het 435-jarig bestaan, organiseren de faculteiten van de universiteit gratis lunchconcerten voor muziekliefhebbers. Op maandag 14 juni verzorgt een ensemble met studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen, die op het Conservatorium deelnemen aan het programma Practicum Musicae, een gevarieerd klassiek programma met zang, gitaar, klarinet, viool en cello. Dit concert vindt plaats in het Arsenaal aan Arsenaalstraat 1 en begint om 12.00 uur. Op dinsdag de 15e worden er in het Pieter de la Courtgebouw aan Wassenaarseweg 52 twee concerten gegeven.

Om 12.30 uur verzorgt een grote groep studenten een lunchconcert. Daarbij wordt zang afgewisseld door muziek op accordeon, piano, gitaar en viool. Om 16.15 uur is er een borrelconcert, waarbij er onder meer een pianosolo en een instrumentaal concert te horen zijn.

Op woensdag 16 juni begint er om 12.00 uur een concert in het restaurant van het Kamerlingh Onnes Gebouw aan Steenschuur 25. De studenten Rechtsgeleerdheid Aldert Prast (accordeon) en Mzukisi Kota (zang), die het Kamerlingh Onnes Muziekconcours 2009 wonnen, laten dan een gevarieerd programma horen, met stukken van onder meer Mendelssohn en Gounod. Het tweetal wordt begeleid door pianist Thierry Baudet en fluitist Hiske Overweg. Diezelfde dag begint er om 13.00 uur een orgelconcert in het Groot Auditorium van het Academiegebouw aan Rapenburg 73. Gerard de Wit bespeelt dan het Flentrop-orgel. Hij wordt begeleid door Yvonne Rietbergen op haar blokfluit.

Op donderdag de 17e is er een concert in de hal van de Gorlaeus Laboratoria aan Einsteinweg 55. Om 12.30 uur verzorgen studenten en docenten van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen een proeverij van ratio en emoties van de klassieke muziek. Zij spelen onder andere Fantasiestücke voor piano en klarinet, opus 73 van Schumann en Ballade no.2 in F-major, opus 38 La Gracieuse van Chopin.

Op vrijdag 18 juni start om 12.30 uur een lunchconcert in de Beeldentuin van het LUMC. het dubbelblaaskwintet Divertimento dat bestaat uit fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot, speelt onder andere Pavane pour une infante défunte van Ravel en Three pieces from the Childrens Corner van Debussy.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×