Witteman wordt gedeputeerde in Flevoland

De Leidse oud-wethouder Marc Witteman wordt gedeputeerde in Flevoland. De PvdA statenfractie van die provincie heeft Witteman voorgedragen als opvolger van PvdA-gedeputeerde John Bos die per 1 september vertrekt. Het gaat vooralsnog om een baan voor zeven maanden. Dan zijn er provinciale verkiezingen. De 49-jarige Witteman was de afgelopen 12 jaar fulltime bestuurder in de Leidse regio. Eerst als wethouder van Hillegom, daarna als waarnemend burgemeester van Warmond en de laatste vier jaar als wethouder van Leiden. Begin september nemen Provinciale Staten van Flevoland een besluit over de definitieve benoeming. “Tot die tijd ga ik me verdiepen in Flevoland en me voorbereiden op mijn nieuwe uitdaging. Ik ben buitengewoon opgetogen met deze voordracht,” zo laat Witteman weten.

Witteman neemt in Flevoland de portefeuille over van John Bos die per 1 september algemeen directeur wordt van Sportstad Heerenveen. De Leidenaar wordt daarmee verantwoordelijk voor Jeugdbeleid en jeugdzorg, Onderwijs, Zorg en Welzijn, Sport, Wonen, Water en Facilitaire Zaken.

De komende maanden blijft Witteman gewoon in Leiden wonen. Pas als de PvdA na de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2011 weer in het College van Gedeputeerde Staten van Flevoland komt, verhuist hij met zijn gezin naar die provincie. “Het gaat nu eerst om de resterende periode van zeven maanden,” vertelt Witteman. “Maar ze hebben me wel al gevraagd voor de periode na de verkiezingen, dus als dat goed verloopt verhuizen we.” Naar welke plaats in Flevoland weet Witteman nog niet: “Dat is het voordeel van een provincie he, je kunt kiezen waar je gaat wonen. We houden wel van een beetje buiten wonen en dat kan in Flevoland goed.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×