V.l.n.r. Spinozawinnaars Marijn Franx, Naomi Ellemers, Piet Gros (Utrecht), NWO-bestuursvoorzitter Jos Engelen en Ineke Sluiter, tijdens de bekendmaking van de Spinozapremies 2010. Foto: www.nwo.nl

Onderzoekers Universiteit Leiden winnen drie van de vier Spinozapremies

Van de vier winnaars van de Spinozapremie 2010, de hoogste Nederlandse onderscheiding op wetenschappelijk gebied, zijn er drie verbonden aan de Universiteit Leiden. De prijs wordt door de NWO, sinds 1995, jaarlijks toegekend aan wetenschappers, die baanbrekend onderzoek doen, internationaal aanzien genieten en jonge onderzoekers inspireren. Psychologe Naomi Ellemers, astronoom Marijn Franx en classica Ineke Sluiter van de Universiteit Leiden ontvangen ieder een bedrag van 2,5 miljoen euro, dat zij mogen besteden aan onderzoek naar keuze en het beeldje van Spinoza.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×