Foto: LUMC

LUMC-bestuurder Le Clercq Koninklijk onderscheiden

Ir. Maarten le Clercq, lid van de Raad van betuur van het Leids Universitair Medisch Centrum LUMC, ontving afgelopen vrijdag uit handen van burgemeester Lenferink, een Koninklijke onderscheiding. Koningin Beatrix heeft Le Clercq benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn grote verdienste voor het LUMC. De onderscheiding werd uitgereikt, na het afscheidssymposium, dat vrijdagmiddag in het kader van zijn vertrek werd georganiseerd. De heer Le Clercq verlaat de Raad van Bestuur van het LUMC vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. De plechtigheid vond plaats in de Burumazaal van het Onderwijsgebouw van het LUMC.

Naast zijn werk bij het LUMC was de heer Le Clercq ook actief binnen de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra en initiatiefnemer van de oprichting van de Leiden University Research & Innovation Services LURIS, het eerste Nederlandse professionele instituut voor kennisoverdracht.
Daarnaast stond hij aan de wieg van het Leeuwenhoek Pre-seed Fonds, waarvan hij commissaris was.
De heer Le Clercq is tevens toezichthouder van het BioPartner Academisch Bedrijvencentrum en medeoprichter van het Business to Science Portal.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×