Muziek en kunst bij jubilerend Rhijnhof

Begraafplaats Rhijnhof bestaat 100 jaar, en dat moet gevierd worden. Ter gelegenheid van het eeuwfeest zijn er twee exposities, muzikale optredens en een open dag. Het jubileum begint op vrijdag 25 juni in de Hooglandse Kerk. Hier kunnen liefhebbers luisteren naar door het Incidental Choir uitgevoerde requiems van Mozart en John Rutter. In deze kerk is bovendien een expositie over de geschiedenis van Rhijnhof te zien, die gemaakt is door drie stagiaires van de Reinwardt Academie.

In Scheltema is al sinds vrijdag een eigentijdse tentoonstelling van beeldend kunstenaar Annelies Dijkman en leerlingen van het Da Vinci College, die aan de slag gingen met het thema `gemis en verlies’. Op zaterdag 26 juni is er een open dag op de begraafplaats. Dan wordt ook de uitbreiding op het voormalige volkstuinencomplex Veldheim officieel in gebruik genomen. Verder wordt er dan een monument onthuld voor de eerste persoon die 100 jaar geleden op Rhijnhof begraven werd. Als afsluiting van het jubileum worden er Op zeven verschillende plekken op de begraafplaats muziekstukken uitgevoerd. Studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag componeerden die stukken speciaal voor het jubileum. Ze worden uitgevoerd door wisselende groepen van medestudenten. Meer informatie is verkrijgbaar via 06-10625784.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×