De Leidse ondernemer Henny Wiggers, bekend van Henny's - één broek voor twee billen - Rits, ging er uiteindelijk met het vaatje vandoor. Wiggers: "Wat een feest he, dat kan alleen in Leiden. Ik ben er trots op dat ook van die Kooi-jochies zoals ik het tot succesvol ondernemer hebben geschopt." De winkelketen wordt inmiddels alweer jaren gerund door zoon Jeroen Wiggers. (Foto's: Chris de Waard).

32.000 Euro voor lustrumjaar Leidens Ontzet

Gisteravond vierde het 3 October Gilde haar 2e lustrum met een gala in de Hooglandse Kerk. Na een buffet en het zingen van het Leidse Volkslied was het tijd voor de veiling van het ‘eerste vaatje’ haring. Dat brengt middels een Amerikaanse veiling (elke bieder betaalt steeds het verschil met het vorige bod) maar liefst 16.000 euro op. Een bedrag dat door het Gilde wordt verdubbeld. De totale opbrengst van 32.000 euro is voor extra activiteiten tijdens het 125-jarig bestaan van de 3 October Vereeniging dat in 2011 groots gevierd zal worden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×