Foto's: Jacqueline Borg.

De Grofsmederij, upgrading voor de buurt

Karel Duijverman, een oude bekende in de Sleutelstad van onder andere het ‘Danscafé in de Nieuwstraat, is gestart met een uniek project: Happerij Tapperij de Grofsmederij. Het karakteristieke pandje aan de Zijlsingel onderging een complete metamorfose van een onbeduidende snackbar naar een bijzondere combinatie van Hollandse snackbar en een Franse bistro. Geïnspireerd op de voormalige Koninklijke Nederlandse Grofsmederij, die aan de overkant lag, heeft Duijverman een authentieke oude sfeer weten te scheppen met interessante details en veel speelse effecten, waardoor men zich in een soort werkplaats waant waar het goed toeven is. Morgen, 19 juni vanaf 11.00 uur, gaan de deuren wagenwijd open voor de buurtbewoners, die al wekenlang nieuwsgierig naar binnen kijken en die gratis kunnen komen proeven. Duijverman heeft veel originele plannen en ideeën: zo zijn er speciale, lekker gevulde picknickmandjes te koop en kunnen alle thuiskoks of ander kookgekken ‘lawaai in de keuken’ maken op maandagavond, dus zelf de scepter in de keuken zwaaien onderleiding van de chefkok. Een buurtbewoonster, die alvast een patatje kwam halen merkte op: “Dit is echt een aanwinst voor de buurt, volgens mij stijgen de huizen hier in waarde, ik vind het echt geweldig!”

De Grofsmederij is dagelijks geopend van 11.00 tot 23.00 uur. Binnenkort komt ook de website: www.degrofsmederij.nl online.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×