Rector Paul van der Heijden, foto: archief Sleutelstad.

Universiteit Leiden sleept gemeente voor rechter bij uitblijven RGL

Rector Paul van der Heijden van de Universiteit Leiden stelt deze week in het universiteitsblad Mare, juridische maatregelen tegen de gemeente Leiden te nemen als de RijnGouweLijn (RGL) er niet komt. D66 deed in haar campagne de nadrukkelijke belofte de RGL te annuleren. “Als je als gemeente met een externe partij afspraken maakt, heb je je daar aan te houden”, zo zegt Van der Heijden in het artikel, die de komst van de RGL erg belangrijk acht voor de nieuwbouwplannen van de Universiteit Leiden. Van der Heijden stelde al eerder in een drukbezocht studentendebat in de Aalmarktzaal, in februari van dit jaar, dat de universiteit de komende jaren naar verwachting zal groeien van zo’n 20.000 naar 24.000 studenten. De rector deed een dringend beroep op de gemeente Leiden om de universiteit te koesteren. Samen met het LUMC en het Bio Science Park is die kenniseconomie goed voor zo’n 15.000 banen. “Op de komst van de RGL zijn allerlei beslissingen gebaseerd en op basis van die lijn zijn miljoenen subsidies toegezegd. Dat staat nu op losse schroeven. We zullen alle middelen, inclusief alle juridische middelen, gebruiken om de gemeente aan zijn woord te houden”, aldus Van der Heijden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×