Prijsvraag Wilde Weelde voor versterking biodiversiteit

De Milieudienst West-Holland NCB Naturalis en de gemeente Leiden hebben de prijsvraag Wilde Weelde uitgeschreven. Met deze prijsvraag dagen zij Bewoners, bewonersgroepen, verenigingen, comités, bedrijven, instellingen, scholen, maatschappelijke organisaties en woningbouwcorporaties uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen en Zoeterwoude uit om ideeën ter versterking van de biodiversiteit in hun buurt of bij hun bedrijf in te sturen. Het beste idee zal worden uitgevoerd. Voor die uitvoering is maximaal €20.000 beschikbaar. Meedoen aan de prijsvraag kan tot 1 augustus via www.leiden.nl/wildeweelde

Door meer verschillende plant- en diersoorten in de regio te krijgen, wordt de omgeving niet alleen groener en mooier, maar ook gezonder. Voorbeelden van plannen om de biodiversiteit te verbeteren, zijn bijvoorbeeld de aanleg van een wandelroute tussen verschillende parken, of het aanleggen van een groentetuin voor werknemers van een bedrijf. Een jury bestaande uit onder andere een bioloog, milieudeskundige en econoom toetst de haalbaarheid van de inzendingen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens festival ‘Life Live’ een zomerfeest dat op 3 en 4 september in de tuin van Naturalis gehouden wordt.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×