Voorzitter Rob van Marwijk van Leiden Culinair presenteerde gisteren het programma van Leiden Culinair 2010 dat van 1 t/m 4 juli wordt gehouden op de Garenmarkt. (Foto: Chris de Waard).

11 Restaurants op Leiden Culinair

Tegelijk met de Lakenfeesten wordt ook het Leidse eet- en drinkfestijn Leiden Culinair weer gehouden op de Garenmarkt. Gistermiddag presenteerde voorzitter Rob van Marwijk het programma voor dit jaar tijdens een bijeenkomst die werd gehouden bij hoofdsponsor Boonekamp. Deze Leidse drankengroothandel is al vanaf het eerste uur aan Leiden Culinair verbonden. Dit jaar doen er 11 restaurants mee. Eigenlijk twee minder dan gepland, maar op het laatste moment haakte Allemansgeest en de Doofpot af. De tijd om de vrijgekomen ruimte in te vullen met nieuwe deelnemers bleek te kort, waardoor deze nu wordt opgevuld door enkele deelnemers die een groter paviljoen afnemen. Nieuwe deelnemers zijn dit jaar restaurant In den Bierbengel en restaurant Dartel uit Leiden en ’t Tolhuys uit Oegstgeest.

Naast deze drie nieuwe deelnemers doen acht restaurants opnieuw mee. Dat zijn Buddhas, Fandango, Het Haagsche Schouw, Koetjes & Kalfjes, Oloroso, ’t Crabbetje, ’t Fust en Viva Italia.

Naast proeven bij de verschillende restaurants is er ook weer een uitgebreid muziekprogramma en vindt er net als vorig jaar een kunstloterij plaats, waarbij een schilderij te winnen is. Het schilderij is beschikbaar gesteld door sponsor Kunsthuis Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×