D66 Leiden hoopt op vijf partijen coalitie

Een brede middencoalitie met naast de VVD, de Pvda en het CDA ook D66 en GroenLinks, heeft de voorkeur van de Leidse D66-fractievoorzitter Paul van Meenen, maar landelijk voelt D66 daar nog helemaal niets voor. Alexander Pechtold wil niet en ook Femke Halsema van GroenLinks wil vooralsnog niet onderhandelen over de vijf partijen coalitie die PvdA-voorman Job Cohen heeft voorgesteld. Zij noemt zo’n onderhandeling ‘ontijdig’.

Volgens Van Meenen is het juist de ideale combinatie: “Je hebt dan de VVD en de PvdA en die mogen allebei 20 vriendjes (in zetels) meenemen. De VVD heeft dan aansluiting bij het CDA, terwijl de PvdA zich goed voelt bij D66 en GroenLinks die samen een vergelijkbaarbaar aantal zetels hebben.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×