Identiteitsbewijs voor bewoners Topaz Overrhyn

Alle bewoners van Topaz Overrhyn hebben weer een geldig identiteitsbewijs. Dankzij de bereidwilligheid van de gemeente, fotograaf en politie, hoefden zij daar de deur niet voor uit. Ook ouderen hebben zo nu en dan hun identiteitsbewijs nodig. Ze moeten het kunnen tonen als ze willen stemmen of naar het ziekenhuis moeten. De drempel om een nieuwe ID-kaart aan te vragen, is voor hen echter hoog, omdat ze de stad in moeten om foto’s te laten maken en naar het Stadhuis te gaan. Toen bleek dat 70 bewoners van Topaz Overrhyn geen geldig identiteitsbewijs hadden, besloot de cliëntenraad in samenwerking met het zorgcentrum tot actie over te gaan. De gemeente en een fotograaf werden uitgenodigd om in Overrhyn aan de slag te gaan en de identiteitsbewijzen klaar te maken. Die uitnodiging werd ingewilligd. Ook de politie kwam langs om proces-verbaal op te maken voor de mensen die geen oude ID-kaart meer hadden. Na deze ID-actie konden de ouderen hun nieuwe kaart op 9 juni meteen gebruiken in het stemlokaal. Inmiddels heeft een aantal andere zorginstellingen belangstelling getoond voor deze aanpak.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×