Magda Hofkes-van der Kooi Koninklijk onderscheiden

Leiden is een Lid in de Orde van Oranje-Nassau rijker. Woensdag ontving Magda Hofkes-van der Kooi de versierselen uit handen van burgemeester Lenferink. Ze had de onderscheiding volgens koningin Beatrix verdiend vanwege haar jarenlange inzet voor Spelotheek Pinokkio in Leiden Noord. Mevrouw Hofkes was 35 jaar geleden betrokken bij de oprichting. Pinokkio kwam voort uit het project Ouders op Herhaling, waar ze als vrijwilligster docente was. De spelotheek was in eerste instantie gevestigd in basisschool St. Jozef. Zodra buurthuis Het Spoortje de deuren opende, verhuisde Pinokkio daar naar toe. Inmiddels telt de organisatie ongeveer 100 leden en 12 vrijwilligers. Mevrouw Hofkes heeft zich al die 35 jaar met hard en ziel voor de spelotheek ingezet. Ze streed voor subsidiering, kocht verantwoord speelgoed aan, beheerde de spelotheek en ging zelfs niet teruggebracht speelgoed bij de leden thuis ophalen.

Mevrouw Hofkes werd woensdag onderscheiden tijdens haar afscheidsfeest. Ze heeft namelijk besloten haar functies neer te leggen zodat ze meer tijd kan besteden aan haar kinderen en kleinkinderen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×